Norsk familie foran peisinnsatsen Jøtul I 620 FR

Designet egen peisløsning med peisinnsatsen Jøtul I 620 FR

Slik gikk familien på syv fra en eldre peis uten særlig innsyn til flammene, til en god og effektiv peisinnsats med en egendesignet peisløsning som gir bedre varme og ekstra godt innsyn til de vakre flammene.

Før-bilde av eldre peis i stue
Før-bilde av "Darth Vader" peisen

Stor familie som elsker peiskos

I et hus i Stavanger bor ekteparet Karoline og Carl Daniel med sine fem jenter i alderen 2 – 12 år. Karoline er eieren av Instagram-profilen @karroogcarrydesign, hvor du kan finne flotte interiørbilder og interiørtips.
Familien på syv elsker peiskos på sene høst- og vinterkvelder, men ønsket å bytte ut peisen de har døpt "Darth Vader" - til en peis som byr på godt innsyn til flammene og gir mer varme. Slik startet prosjektet med å bytte ut peisen!


Ønsker du deg en ny peis? Se gjennom vårt utvalg og finn din nye drømmepeis!

Godt samarbeid i oppussingsprosjektet

Karoline er utdannet interiørdesigner og Carl Daniel er tømrer. Sammen utgjør de derfor et veldig godt team når det kommer til oppussing – et ordentlig dreamteam! Dreamteamet har nå pusset opp hele huset sitt sammen, og er veldig opptatte av å lage gode, funksjonelle løsninger som gjør hverdagen enklere. Sjekk ut den flotte forandringen de har gjort i huset sitt på Instagram-profilen @karroogcarrydesign.

Huset har de bodd i siden 2016. De har endret på hele planløsningen i 1. og 2. etasje, gitt huset et mer tidsriktig utseende, og renovert alle overflater. Etter å ha brukt mye tid på oppussing de siste årene, var det peisen som stod for tur.

Peisen tok utrolig mye plass og stjal dyrebare kvadratmeter i stua. Vi har ikke et veldig stort hus til å være så mange mennesker, og må utnytte hver eneste kvadratmeter så godt det lar seg gjøre.

Karoline Omlie

Karoline forteller også at den gamle peisen heller ikke ga noe særlig med varme, at det var vanskelig å få fyr i den, den ble fort sotete og ga dårlig innsyn til flammene.

- Vi har lenge drømt om en ny, mer moderne peis da jentene våre elsker når vi fyrer i den. Det er så kos, forteller Karoline.

Se den lekre forandringen!

Som utdannet interiørdesigner har Karoline god teft på hvordan den nyoppussede stuen med ny peis skulle se ut. Med god hjelp fra en Jøtul-forhandler i nærheten falt valget på peisinnsatsen Jøtul I 620 FR - en stor peisinnsats med glass på to sider som passer utmerket godt i hjørner. Med en peisinnsats står du i tillegg ganske fritt til å kunne designe din egen peisløsning. Mulighetene er mange i forhold til størrelse og glass på flere sider av peisinnsatsen samt vednisje og fargevalg av peisen.

Vi synes løsningen til Karoline passet utmerket godt til stuen deres. Plassen utnyttes bedre, og plasseringen av peisinnsatsen med sine store glass gjør at de kan nyte flammene fra sofakroken.

Før- og etterbilde av stue med ny peisinnsats Jøtul I 620 FR
Før- og etterbilde av stue med ny peisinnsats Jøtul I 620 FR
Bilder av stue til Karoline med den nye peisinnsatsen Jøtul I 620 FR

Derfor valgte de norsk peisinnsats fra Jøtul

Karoline forteller oss at hun har vokst opp med Jøtul-peis i hus, og liker godt at Jøtul er en norsk merkevare. Derfor var valget enkelt da jakten på ny peis startet.

Visste du at?
Norsk kulturarv og tradisjon er en viktig del av det Jøtul står for? Derfor bruker vi alltid norske designere når vi utvikler nye produkter.

Karoline som sitter i sofaen med katten sin foran peisinnsatsen Jøtul I 620 FR

Jøtul I 620 FR - En stor peisinnsats med godt innsyn til flammene

En romslig, praktisk og brukervennlig peisinnsats i støpejern. Peisinnsatsen er utformet med to glass, perfekt i hjørner slik at du får det ultimate innsynet til flammene. Med brennplater i hvit vermikulitt får du et lekkert og luftig uttrykk som gir et vakkert flammebilde. Til tross for sin store størrelse er denne peisinnsatsen egnet for å brenne optimalt ved lav effekt. Den er i tillegg utstyrt med kubbestopper i brennkammeret, og smekklås i døren for sikker fyring.

Jøtul I 620 FR - enkel å bruke og varmer godt!

- Peisen er enkel å få fyr i, veden varer kjempelenge, glasset blir sjeldent sotete og gir dermed utmerket innsyn til flammene, forteller Karoline.

Vi vet at mange synes det er vanskelig å få fyr i peisen, så vi ga derfor Karoline og Carl Daniel noen gode tips om bruk av peisen og vedfyring, og lærte dem top-down opptenningsmetoden.

Karoline forteller også at den til tider kan varme «litt for godt», men at de har lært seg å bruke spakene for luftreguleringen på peisen, og har nå bedre kontroll på varmen.

Vet du hvordan du tenner opp i peisen?

Se vår video av hvordan du tenner opp og bruker peisinnsatsen Jøtul I 620 FR - slik at du får fyr på peisbålet hver gang!

Ekte varme fra peisen kommer godt med i tider med høye strømpriser

I en tid med så høye strømpriser kan varmen fra peisen være med på å kutte ned på oppvarmingskostnadene. I tillegg kan peisen bli sett på som et beredskapsmiddel ved strømbrudd på vinterstid. En peis fungerer alltid - uansett om strømmen går.

- Vi er så takknemlige for å ha peis nå i disse tider med høye strømpriser. Det er en investering som i lengden er verdt det, og som i tillegg gir huset en ekstra prikk over i’en, forteller Karoline.

Det første jeg tenker når jeg hører ordet «peis» er «Jøtul».

Karoline Omlie

Ønsker du deg en Jøtul I 620 FR?

Våre forhandlere hjelper deg gjerne med å få din peisdrøm til å bli virkelighet! Enten du ønsker peisinnsatsen Jøtul I 620 FR eller en annen peisinnsats, er våre forhandlere behjelpelige med å finne riktig løsning for deg og ditt peisprosjekt.