Fjellhytte med nordlys om kvelden

Varmelagrende vedovn i lekker arkitekttegnet hytte

Hva er vel bedre enn å kunne trekke seg tilbake og koble av på en hytte i Tjeldsund kommune nord i Norge i vakre naturomgivelser? Det tenkte også ekteparet fra Harstad som valgte seg ut denne plassen som sitt drømmested, hvor hyggelige sammenkomster, naturopplevelser og avslappende dager foran peisen skulle bli en del av hyttehverdagen.

En Gapahuk i vikingland

Ekteparet forteller at de lette lenge før de fant hytta Gapahuk som er tegnet av det anerkjente norske arkitektfirmaet Snøhetta. Hytta ligger 55 meter fra havet i Tjeldsund kommune – et område med mye vikinghistorie og fornminner fra vikingtiden, som vitner om tidlig bosetting og betydelig velstand under vikingtiden og middelalderen. I dette rå, slette og vakre landskapet omkranset av høye fjell passet hytta Gapahuk perfekt inn.

Steinsviksverdet vikingsverd

Visste du at?

Et av de fineste vikingsverdene i Norge, kalt Steinsviksverdet, er funnet på Tjeldøya.

Kilde: https://snl.no/Tjeldsund


Leirbål midt i stua med vedovnen Jøtul F 520 HT

Etter at valget av hytte ble gjort stod valg av vedovn for tur. Ekteparet brukte god tid på å finne en vedovn som ville passe. Vedovnen blir ofte et midtpunkt i rommet, og er et møbel som skal vare i år etter år. Valget falt til slutt på vedovnen Jøtul F 520 HT med Jøtul Stålpipe, som ekteparet mente var den perfekte vedovn til Gapahuk.

Vedovnen Jøtul F 520 HT i moderne hytte med skandinavisk stil.

Vi har en 94 kvm åpen hytte med alt på ett plan, med mye glass og stor takhøyde. Ovnen varmer raskt opp hytta og brukes hele året, forteller ekteparet.

De rene linjene og høyden på vedovnen forsterker uttrykket og takhøyden i hytta. Det store brennkammeret med glass på tre sider inviterer til sammenkomst og hyggelige stunder, og du kan få en følelse av å ha et leirbål midt i stua.

Vet du hvilken vedovn du skal velge?

Les våre tips om valg av vedovn, så er du godt forberedt i møte med våre forhandlere.


Tips! Ønsker du peis men mangler pipe?

Jøtul Stålpipe passer alle ildsteder og du kan montere flere ildsteder på en stålpipe. Den er også enkel å ettermontere i eksisterende bolig.


Vedovnen Jøtul F 520 HT i moderne hytte med skandinavisk stil.

Vi er svært fornøyde med bruken av vedovnen. Vi har lest oss opp på Jøtul sine tips om fyring med ved i ovn og synes den brenner pent, og at sot brennes bort, forteller ekteparet.


Vet du hvordan du fyrer i peisen?

Vi viser deg hvordan du får fyr i peisen hver gang med disse enkle stegene!

Vedovnen Jøtul F 520 HT i moderne hytte med skandinavisk stil.

Varmelagrende vedovn med panoramainnsyn til flammene

Jøtul F 520 HT er en høy vedovn med glass på tre sider som gir panoramainnsyn til flammene. Vedovnen har rom for varmelagrende stein i toppen som gir inntil 12 timer ekstra varme etter siste ilegg av ved. I tillegg har den et praktisk oppbevaringsrom for lagring av ved i sokkelen.

Les mer om varmelagrende vedovner.

Nyt synet av de vakre flammene med renere glass

Den store horisontale glassdøren og sideglassene har coating som gjør at de holder seg renere. I tillegg har vedovnen luftspyling som spyler luft nedover innsiden av glasset, og reduserer sjansen for at sot fester seg. Vedovnen er også utstyrt med praktiske og brukervennlige lufteventiler, som gjør både opptenning og fyring enkelt.

Det finnes mange fordeler med varmelagrende vedovner:

  • Behagelig varme som holder seg i flere timer
  • Lavere vedforbruk
  • Reduserer behov for andre oppvarmingskilder
  • Økonomisk gevinst
  • Miljøvennlig fyring

Et godt sted å bare være.

Nyter norsk natur på ski eller til fots

Hytta blir flittig brukt av ekteparet som bruker den nesten hver helg og i ferier. Omgitt av flotte fjell som Kongsviktinden, Sætertinden og Haukebøtinden ligger den perfekt til for fjellturer på ski eller med truger om vinteren, og til fots om sommeren. Om høsten finner vi ekteparet på jakt etter multer og kantareller - gjerne rett utenfor hyttedøren. De forteller også at de har egen bjørkeskog, som forskyner dem med brensel til peisen.

Kart over Tjeldsund og nordisk hytte med nordlys.

Så langt nord i Norge som hytta ligger opplever de også å se nordlyset som danser over himmelen fra tid til annen. Og med naturen så tett på står det heller ikke til sjeldenhetene at de får øye på reinsdyr og elg spaserende rett utenfor hytteveggen. Det er virkelig et magisk sted, hvor de kan trekke seg tilbake og lade batteriene, enten ute i naturen, eller inne foran den gode varme peisen.

Vil du se mer av hytta Gapahuk?

Sjekk ut deres Instagram @gapahuk_cabin og følg deres hyttehverdag gjennom årstidene.

Vedovnen Jøtul F 520 HT med sort hund foran.
Slettelandskap med innsjø, reinsdyr og høye fjell.
Gule kantareller i glasskål.

Ønsker du vedovnen Jøtul F 520 HT?

Våre forhandlere hjelper deg gjerne med å få din peisdrøm til å bli virkelighet! Enten du ønsker vedovnen Jøtul F 520 HT eller en annen vedovn, er våre forhandlere behjelpelige med å finne riktig løsning for deg og ditt peisprosjekt.