Jøtul I FR 520 peisinnsats i støpejern på hytte, med vednisje og jente foran

Oppfylte hyttedrømmen med ny peis

Med en hytte som har peisen som primær oppvarmingskilde, var det viktig for familien på fem å velge riktig peis. Hytten på fjellet er blitt familiens fristed, hvor muligheten for avslapping og komfort er et viktig aspekt.

Fristedet ble hytte på fjellet

Familien på fem består av Silje, Eirik, Elise, Einar og Gustav. Som småbarnsfamilier ofte kan oppleve, er hverdagen travel. Eirik er selvstendig næringsdrivende som naprapat, Silje jobber som frisør, og er aktiv med sin interiørkonto på Instagram @landlig_funkis. Da settes det ekstra stor pris på å ha en hytte å reise til, hvor en kan koble av og lade batteriene. 

Renovering av overtatt familiehytte

Da familiehytten ble overtatt i 2018 var det bare å brette opp ermene, for her var det en god del som måtte fikses. Silje og Eirik så raskt at peisen var et av prosjektene som måtte tas først. Siden peisen er primær oppvarmingskilde i hytta, var det viktig å få denne fikset. Før oppussingsprosjektet startet stod det en gammel Dovre peisinnsats, og en Jøtul F 602 på hytta. Peisinnsatsen fra Dovre var ikke ferdig murt inn, og var derfor svært lite effektiv.

- Vi fikk anbefalt en montør av Jøtul som kom for å sjekke tilstanden på pipa, og mulighetene for vårt peisprosjekt. Montøren tok en god sjekk av peis og pipe, og så at vi også trengte en rehabilitering av pipa, forteller Silje.

Gammel Dovre peisinnsats i sort støpejern Gammel Dovre peisinnsats i sort støpejern

Over ser du Før-bilder av peisinnsatsen fra Dovre

Valg av ny rentbrennende peis og rehabilitering av pipe

Silje og Eirik forteller oss at de først søkte rundt på nettet etter inspirasjon til peisen, og kikket også i butikk, før de fant ut hvilken peis de ønsket. De fikk råd og veiledning om hvilken type peis som passet til deres bruk, og da falt valget til slutt på Jøtul I 520 FR.

Vi ønsket en mer funksjonell, og en mer moderne peis.

Silje Skrinde

- Vi er svært fornøyde med denne peisinnsatsen; den er lett å fyre opp i, den er rentbrennende, den soter lite, den holder godt på varmen, og har et fint design. Ettersom at peisen er primær varmekilde på hytta, bruker vi den nesten hele tiden når vi er der, forteller Silje.

Lecapipen ble rehabilitert med Jøtul stålpipe.

 

Silje Skrinde er eieren av Instagram-kontoen @landlig_funkis, hvor du kan finne flotte interiørbilder og interiørtips. 

Jøtul I 520 FR i hytte fra landlig_funkis Jøtul I 520 FR i hytte fra landlig_funkis

Bildene over er tatt fra @landlig_funkis sin Instagram

Fleksibel og stilren peisinnsats

Rentbrennende peisinnsats i solid støpejern med med to glass. Glassene gir godt innsyn til flammene fra flere steder i rommet, og gir utmerket utsikt til peisbålet. Luftspyling og coating på glassene gjør det enklere å opprettholde renere glass. Med lyse brennplater får du i tillegg et lyst og luftig innsyn til peisbålet. Peisinnsatsen er utformet med smekklås i døren, kubbestopper i brennkammeret og smarte lufteventiler som gjør fyringen enklere. Som tilleggsutstyr er det mulig å gjøre døren høyrehengslet etter behov. For optimal oppvarming i lavenergihus er det tilrettelagt for friskluftstilkobling.

Les mer

Ønsker du en lignende forandring hjemme eller på hytta?

Våre dyktige forhandlere hjelper deg med å finne riktig løsning til ditt peisprosjekt. Enten du trenger en ny peis, eller trenger å rehabilitere pipa med Jøtul stålpipe, er våre forhandlere behjelpelige.

Finn din nærmeste forhandler