Gammel Jøtul ovn

Har du en gammel peis eller ovn?

Gamle vedovner og peiser finnes i mange norske hjem. Når vi snakker om gamle ovner, mener vi ovner laget før 01.07.1998. Har du en gammel peis eller vedovn hjemme du har spørsmål rundt? Her har vi samlet våre mest stilte spørsmål for å hjelpe deg med dette.

Røyk pipe

Er min ovn rentbrennende?

Alle ovner som er omsatt/solgt etter 01.07.1998 skal tilfredsstille myndighetenes krav til miljøutslipp (partikler). Er du i tvil om din ovn er rentbrennende vil det i de fleste tilfeller være noen hull for sekundærforbrenningsplasser enten i hvelv, eller bakplate på ildstedet. Ta med/eller send et bilde av ovnen din til din nærmeste forhandler, så kan de bistå med å finne ut dette.

Hvor gammel er ovnen min?

Ønsker du å vite hvor gammel ovnen din er, kan du forhøre deg med en av våre forhandlere, så hjelper de deg videre.

Kan jeg gjøre om min gamle ovn til en rentbrennende ovn?

Nei, det går ikke da oppbygging på brennkammer er veldig forskjellig på en eldre ikke rentbrennende ovn.

Håndtak Jøtul F 602 ECO

Jeg trenger nye deler til ovnen min.

Har noen deler på din gamle ovn blitt ødelagt, eller mangler? Du kan ikke bestille deler direkte fra Jøtul, forhør deg med en av våre forhandlere, så hjelper de deg videre.

Jeg trenger manual/bruksanvisning til min gamle ovn.

Har du en gammel ovn du mangler manualen til? Forhør deg med en av våre forhandlere, så hjelper de deg videre.

Gammel Jøtul ovn

Ovnen min er ødelagt og trenger service.

I vårt forhandlernettverk har vi dyktige fagfolk som kan hjelpe deg med din ovn.

Ovnen min fyrer ikke like godt lenger.

Det kan være flere årsaker til dette, og trenger ikke ha noe med selve ovnen å gjøre. Sjekk at røykrøret og skorsteinen er ren. En annen grunn kan være at skorsteinen er kald, og at den bare trenger tid på å bli varm mens du fyrer. Vi har flere tips om riktig vedfyring som kan hjelpe deg på vei.

Bytte ut ovn

Jeg vil bytte ut min gamle ovn med en ny.

Ønsker du å bytte ut din gamle vedovn, er det bare å ta kontakt med våre dyktige forhandlere. De hjelper deg med en løsning som passer din bolig, og dine behov.

Kan jeg selge min gamle ovn?

Da det ikke er tillatt å montere en ikke rentbrennende ovn i en ny installasjon, fraråder vi dette. Vi anbefaler at du tar kontakt med ditt lokale brann- og feiervesen for utbedring.

Kan jeg flytte min gamle ovn?

Det er tillatt å reinstallere en ovn med hensikt om vedlikehold og reparasjon, men det er ikke tillatt å installere en ovn som ikke er rentbrennende. 

Lurer du på noe annet?

Gå tilbake til Support-siden for å se etter andre spørsmål og svar.

Tilbake