pic10

Databehandlingspolicy

Erklæring om bruk av informasjonskapsler – Gyldig fra 25.05.2018

1. INNLEDNING

Hensikten med denne erklæringen er å gi deg informasjon om bruken av informasjonskapsler på Jotul.no, inkludert informasjon om type personopplysninger som samles inn, hvorfor vi samler inn personopplysninger, hvordan vi bruker disse, og hvilke rettigheter du har som bruker av vårt nettsted.

Jøtul Group bekrefter at behandlingen av personopplysninger på Jotul.no samsvarer med personvernforordningen (GDPR).

2. PERSONVERNPOLICY

For hver enkelt nettbaserte tjeneste er innsamling av personopplysninger begrenset til det som er strengt nødvendig (dataminimering), og tjenesten skal gi informasjon om:

  • behandlingsansvarlig og formålet med innsamlingen av opplysninger (formål);
  • det juridiske grunnlaget for behandlingen av personopplysninger;
  • typen personopplysninger, enten påbudt eller valgfri, som samles inn for å administrere din bruk, og tilbakekallingen av datakategorier som behandles;
  • kilden opplysningene er hentet fra (når andre opplysninger enn dem som gis via den nettbaserte tjenesten benyttes til behandling av forespørselen din);
  • kategoriene av berørte personer;
  • mottakerne av opplysningene (i prinsippet bare Jøtul Group, med mindre spesifisert når overføring til en tredjepart er nødvendig);
  • perioden for lagring av opplysninger;
  • sikkerhetstiltak (generell beskrivelse);
  • eventuelle forekommende dataoverføringer utenfor EU eller automatisert beslutningstaking;
  • dine rettigheter og hvordan du håndhever dem med Jøtul Group.

Personopplysningene som samles inn som et ledd i tjenestene som tilbys på Jotul.no, behandles i henhold til sikre protokoller og gir Jøtul Group mulighet til å håndtere forespørsler mottatt i selskapets dataapplikasjoner.

3. OM INFORMASJONSKAPSLER

En "informasjonskapsel" er en samling av informasjon, vanligvis av liten størrelse og identifisert ved navn, som kan sendes til nettleseren din via et nettsted du kobler deg til. Nettleseren din beholder den i en viss periode og sender den tilbake til nettserveren hver gang du logger deg på igjen. Informasjonskapsler har mange bruksområder: de kan brukes til å huske din kunde-ID i en nettbutikk, det gjeldende innholdet i handlekurven din, som en identifikator for å spore surfeaktiviteten din for bruk til statistikk og reklame osv.

4. TYPER INFORMASJONSKAPSLER SOM PLASSERES PÅ NETTSIDEN

4.1 Funksjonelle informasjonskapsler

Disse informasjonskapslene bidrar til at nettsiden fungerer optimalt. Du kan avslå dem og slette dem ved hjelp av innstillinger i nettleseren din, men dette kan forringe brukeropplevelsen.

NAVN PÅ INFORMASJONSKAPSEL NAVN PÅ INFORMASJONSKAPSEL UTLØP
Tarteaucitron Lagrer alternativer for samtykke til informasjonskapsler 12 måneder
has_js Brukes for å fastslå om nettleseren godtar javascript eller ikke Økt

 

4.2 Informasjonskapsler for publikumsmåling

For å kunne tilpasse nettstedet til de besøkendes forespørsler måler vi antallet besøk, antall sider som besøkes samt aktiviteten til de besøkende på nettstedet og hvor ofte de kommer tilbake.

Google Universal Analytics, som er statistikkverktøyet Jøtul Group benytter, genererer følgende informasjonskapsler:

NAVN PÅ INFORMASJONSKAPSEL BRUKSOMRÅDER UTLØP
_ga Brukes til å skille mellom brukerne i Google Universal Analytics-statistikk 13 måneder
_gid Brukes til å skille mellom brukerne i Google Universal Analytics-statistikk 24 timer
_dc_gtm_<property-id> Brukes til å redusere forespørselsfrekvensen fra nettleseren til Google Universal Analytics 1 minutt
_utma Brukes til å skille mellom brukere og økter i Google Universal Analytics-statistikk 13 måneder
_utmt Brukes til å redusere forespørselsfrekvensen fra nettleseren til Google Universal Analytics 10 minutter
_utmb Brukes til å skille mellom nye økter/besøkende i Google Universal Analytics-statistikk 30 minutter
_utmz Lagrer trafikkilden eller kampanjen som i Google Universal Analytics-statistikk forklarer hvordan brukeren kom til nettsiden 6 måneder
_utmv Brukes til å lagre tilpassede, variable opplysninger på besøkende-nivå i Google Universal Analytics 13 måneder

Vi samler også inn IP-adressen din for å finne ut hvilket sted du kommer fra. Denne blir umiddelbart anonymisert etter bruk. Jøtul Group kan ikke under noen omstendigheter finne tilbake til en fysisk person via denne adressen.

Personopplysningene som samles inn (identifikatoren for informasjonskapselen) lagres av Jøtul Group i en periode på 13 måneder. De blir ikke overlevert til tredjeparter eller brukt til andre formål.

Du kan velge å avslå informasjonskapsler og statistisk analyse av nettleserdataene dine.

4.3 Tredjeparts informasjonskapsler

4.3.1 Reklamenettverk

Vår reklamenettverkspartner bruker informasjonskapsler og nettvarder (beacons) til å samle inn ikke-personlig identifiserbar informasjon om dine aktiviteter på dette og andre nettsteder, i den hensikt å gi deg målrettet reklame basert på hvilke interesser du har.

NAVN PÅ INFORMASJONSKAPSEL

BRUKSOMRÅDER UTLØP
ads/ga-audiences Brukes av Google Ads til å vekke interessen til besøkende som sannsynligvis kommer til å gå over til å bli kunder, basert på den besøkendes nettatferd på tvers av nettsider Økt
_gac_<property-id> Inneholder kampanjerelatert informasjon for brukeren mellom Google Universal Analytics- og Google Ads-kontoer 90 dager
NID Registrerer en unik ID på Google Ads som identifiserer enheten til en tilbakevendende bruker. ID-en brukes til målrettet reklame 6 måneder
tr Brukes av Facebook til å levere en serie reklameprodukter, for eksempel sanntids budgivning fra tredjeparts annonsører Økt
fr Brukes av Facebook til å levere en serie reklameprodukter, for eksempel sanntids budgivning fra tredjeparts annonsører 3 måneder
MUID Identifiserer unike nettlesere for Bing Ads. Brukes til reklame, nettstedsanalyse og andre driftsformål 24 måneder
ANON Brukes av Bing Ads for å få en unik identifikator som brukes til å identifisere reklame en bruker kan komme til å like. Den brukes også for å ivareta en brukers valg om å ikke motta atferdsrettet reklame fra Microsoft, hvis brukeren har valgt å knytte et slikt valg til Microsoft-kontoen sin 24 måneder
MH Denne informasjonskapselen, som vises på nettsteder der Microsoft er partner med en annonsør, identifiserer annonsøren slik at riktig reklame velges 24 måneder
ACH01 Brukes av Bing Ads til å lagre informasjonen om hvilken reklame brukeren klikket på og hvor brukeren klikket på reklamen 24 måneder
TOptOut Angir at brukeren har gitt beskjed om at hun eller han ikke ønsker å motta atferdsrettet reklame levert av Bing Ads 24 måneder

 

4.3.2 Sosiale nettverk

Informasjonskapsler for sosiale nettverk er knyttet til tjenester fra tredjeparter, som "Lik"- og "Del"-knappene. De brukes til å gi deg tjenester eller for å huske dine preferanser for deling på sosiale nettverk.

NAVN PÅ INFORMASJONSKAPSEL BRUKSOMRÅDER BRUKSOMRÅDER
CacheStorageVersion Brukes av Facebook til å spore besøkende på flere nettsteder, i den hensikt å kunne presentere relevant reklame basert på den besøkendes preferanser. Vedvarende
datr Brukes av Facebook på sider som omfatter deling og/eller lik på Facebook. Brukes til å styre nettbaserte reklame- og markedsføringskampanjer, og til optimalisering og sporing av nettbasert reklame. 24 måneder
reg_ext_ref Brukes av Facebook på sider som omfatter deling og/eller lik på Facebook. Brukes til å styre nettbaserte reklame- og markedsføringskampanjer, og til optimalisering og sporing av nettbasert reklame. 24 måneder
reg_fb_gate Brukes av Facebook på sider som omfatter deling og/eller lik på Facebook. Brukes til å styre nettbaserte reklame- og markedsføringskampanjer, og til optimalisering og sporing av nettbasert reklame. 24 måneder
reg_fb_ref Brukes av Facebook på sider som omfatter deling og/eller lik på Facebook. Brukes til å styre nettbaserte reklame- og markedsføringskampanjer, og til optimalisering og sporing av nettbasert reklame. 24 måneder
sb Brukes av Facebook på sider som omfatter deling og/eller lik på Facebook. Brukes til å styre nettbaserte reklame- og markedsføringskampanjer, og til optimalisering og sporing av nettbasert reklame. 24 måneder
wd Brukes av Facebook på sider som omfatter deling og/eller lik på Facebook. Brukes til å styre nettbaserte reklame- og markedsføringskampanjer, og til optimalisering og sporing av nettbasert reklame. 24 måneder
x-src Brukes av Facebook på sider som omfatter deling og/eller lik på Facebook. Brukes til å styre nettbaserte reklame- og markedsføringskampanjer, og til optimalisering og sporing av nettbasert reklame. 24 måneder
ct0 Denne informasjonskapselen er knyttet til Twitter-integrering og deling på sosiale medier. Vedvarende
_twitter_sess Denne informasjonskapselen er knyttet til Twitter-integrering og deling på sosiale medier. Økt
guest_id Denne informasjonskapselen er knyttet til Twitter-integrering og deling på sosiale medier. 24 måneder
external_reference Denne informasjonskapselen er knyttet til Twitter-integrering og deling på sosiale medier. 7 dager
eu_cn Denne informasjonskapselen er knyttet til Twitter-integrering og deling på sosiale medier. 12 måneder
kdt Denne informasjonskapselen er knyttet til Twitter-integrering og deling på sosiale medier. 24 måneder
lang Denne informasjonskapselen er knyttet til Twitter-integrering og deling på sosiale medier. Økt
remember_check_on Denne informasjonskapselen er knyttet til Twitter-integrering og deling på sosiale medier. Aldri
tfw_ex Denne informasjonskapselen er knyttet til Twitter-integrering og deling på sosiale medier. 14 dager
personalization_id Denne informasjonskapselen er knyttet til Twitter. Informasjonskapselen tillater den besøkende å dele innhold fra nettsiden på Twitter-profilen sin. 24 måneder
_pinterest_cm Denne informasjonskapselen sikrer at du kan dele sidene på nettstedet vårt via Pinterest ved hjelp av "Lik"-knappen. Økt

 

4.3.3 Video

Videoinformasjonskapsler skal gjøre nettstedet vårt mer interaktivt samt samle inn ikke-personlig identifiserbar informasjon om videostatistikk.

NAVN PÅ INFORMASJONSKAPSEL BRUKSOMRÅDER UTLØP
GPS Brukes av YouTube til å registrere en unik ID på mobilenheter, i den hensikt å kunne aktivere sporing basert på geografisk GPS-plassering. 1 dag
PREF Brukes av YouTube til å registrere en unik ID, slik at Google kan lage statistikk over hvordan den besøkende bruker YouTube-videoer på forskjellige nettsteder. 8 måneder
VISITOR_INFO1_LIVE Prøver å beregne brukerens båndbredde på sider med integrerte YouTube-videoer. 179 dager
YSC Registrerer en unik ID for å lage statistikk over hvilke videoer fra YouTube brukeren har sett. Økt
yt-remote-cast-installed Lagrer brukerens videospillerpreferanser ved hjelp av innebygd YouTube-video Økt
yt-remote-connected-devices Lagrer brukerens videospillerpreferanser ved hjelp av innebygd YouTube-video Vedvarende
yt-remote-device-id Lagrer brukerens videospillerpreferanser ved hjelp av innebygd YouTube-video Vedvarende
yt-remote-fast-check-period Lagrer brukerens videospillerpreferanser ved hjelp av innebygd YouTube-video Økt
yt-remote-session-app Lagrer brukerens videospillerpreferanser ved hjelp av innebygd YouTube-video Økt
yt-remote-session-name Lagrer brukerens videospillerpreferanser ved hjelp av innebygd YouTube-video Økt
vuid Samler inn data om brukerens nettstedsbesøk på Vimeo, for eksempel om hvilke sider som er lest. 24 måneder

Ved ditt første besøk på Jotul.no vises et banner som informerer deg om informasjonskapslene, og gir deg mulighet til å ta et valg. Informasjonskapsler benyttes hvis du godtar dem eller fortsetter å surfe på nettstedet ved å gå til en annen side. Du kan alltid lese mer og bestemme deg for om du vil godta eller avslå informasjonskapsler, fra siden om informasjonskapsler som vises nederst på hver nettstedsside. Du kan angi valget ditt enten for hele nettstedet under ett, eller for hver enkelt tjeneste.

 

5. OVERFØRING AV PERSONOPPLYSNINGER

Personopplysningene som samles inn via informasjonskapslene på Jotul.no, overføres ikke til tredjeparter. All behandling av data utført av databehandlere er underlagt en avtale om databehandling, og utføres kun etter at dokumenterte instruksjoner fra Selskapet er mottatt.

6. DINE RETTIGHETER

Hvis Selskapet behandler dine personopplysninger, har du rett til å kreve tilgang til informasjon om data som Selskapet er behandlingsansvarlig for. Du kan også kreve rettelse, sletting og begrensninger av behandlingen av personopplysninger i samsvar med relevant lovgivning om personopplysninger.

Anmodninger knyttet til ovennevnte kan sendes til webmaster@jotul.no.

Hvis det er din oppfatning at Selskapet ikke har oppfylt sine forpliktelser etter Personopplysningsloven, kan du levere en klage til den relevante personvernmyndigheten.

7. ENDRINGER AV ERKLÆRINGEN

Selskapet forbeholder seg retten til å foreta endringer i denne erklæringen om bruk av informasjonskapsler. Alle endringer vil bli varslet på nettstedet vårt. Ved å fortsette å bruke Jotul.no etter endringer av erklæringen, samtykker du til den endrede erklæringen.