Gammelt bilde av menn som jobber i Jøtul fabrikk

Norsk håndverk siden 1853

Jøtul er en av verdens eldste produsenter av vedovner, peisinnsatser og peiser. Med bakgrunn i stolt norsk tradisjon, har vi kombinert solid håndverk med kunsten å bekjempe kulde i mer enn 170 år.


Jøtul fabrikk som smelter skrapjern

Støpejern - kvalitet som varer

De som jobber med produktutvikling hos Jøtul tenker alltid «Design for Manufacturing». Produktene våre er laget av resirkulert støpejern og hovedprinsippet er at alt vi lager må kunne formes og produseres. Våre produkter oppfyller alltid alle test- og godkjenningskrav og skal kunne leve opp til våre kunders høye forventninger. Samtidig er støpejern et levende materiale, og alle støp kommer ut forskjellig, hvert produkt blir på den måten helt unikt.

Visste du at?
En viktig del av råvarene i vår produksjon er gamle, resirkulerte støpejernsovner som smeltes om. I prinsippet blir returovnene transportert inn i fabrikken i den ene enden, og kommer ut som moderne, rentbrennende utgaver i den andre enden.


Alle støp kommer ut forskjellig, hvert produkt blir på en måte helt unikt.

Espen Auensen, Research and Development Manager hos Jøtul

Norsk kulturarv og håndverk

Norsk kulturarv og håndverk er en viktig del av det Jøtul står for. Derfor bruker vi alltid norske designere og vi har prosjektingeniører in-house. Noe av den viktigste jobben de gjør er å konstruere et produkt hvor de omsetter designet til støpejern, og får et godt samarbeid mellom modellverksted, laboratorium og produksjon. Samspill og god dynamikk er viktig for fremdriften i prosjektene, og for å kunne utvikle produkter av høy kvalitet.

Med eget modellverksted og støperi vegg i vegg med utviklermiljøet kan vi jobbe effektivt med tilbakemeldinger mellom avdelingene underveis i utviklingsprosessen. Dette gir mange fordeler, og er positivt for kvaliteten av samarbeidet, eierskapet til produktene og utviklingen av dem.

Mann som jobber i Jøtul fabrikk med verksted bak seg.

Bærekraft

Bærekraft ligger dypt forankret i vår filosofi, og hvordan Jøtul driftes i dag og mot fremtiden

Les mer om Jøtul bærekraft

25 års garanti

Vi tilbyr 25 års garanti på alle utvendige støpejernsdeler

Les mer om garanti

Finn forhandler

Våre kvalifiserte forhandlere hjelper deg med å finne peisen eller vedovnen som passer ditt behov

Finn din nærmeste forhandler


Norsk kulturarv er en viktig del av det Jøtul står for. Derfor bruker vi alltid norske designere når vi utvikler nye produkter.

Moderne teknologi i utviklingsprosessen

I nyere tid har blant annet VR-teknologi blitt en viktig del av vår utviklingsprosess, hvor du kan oppleve produktet i reell størrelse allerede i utviklingsfasen.

Du får en realistisk opplevelse, og får umiddelbar tilbakemelding nyttig for den pågående produktutviklingsprosessen. Det er et godt verktøy som hjelper oss raskere å levere produkter med god konstruksjon og estetikk.

Store krav krever høy kompetanse og lang erfaring

Testing og godkjenning av produkter er en veldig viktig del av det vi gjør. Hos Jøtul har vi høy kompetanse og lang erfaring på dette området. Vi samarbeider også tett i forskningsprosjekter med blant annet SINTEF og NTNU. Som sluttkunde skal man være trygg på at Jøtul leverer produkter som på best mulig måte oppfyller alle test- og godkjenningskrav.

Vi tester våre ovner etter europeisk standard og har spesielt fokus på utslipp av partikler og uforbrente gasser (OGC). Under utvikling av ovnens brennkammer tester vi også etter den norske standard for partikkelutslipp (NS 3058/3059). Det sikrer at ovnen fungerer best mulig i et bredt effektområde.

Sigrid Bagge Slang, Laboratorie-ingeniør hos Jøtul

En pålitelig varmekilde du kan stole på

Jøtul med sin tradisjon og historie betyr mye, både for våre kunder og samarbeidspartnere, men også for oss som jobber her. Våre forpliktelser til kvalitet, innovasjon, sikkerhet og miljø er grunnpilarer i vår produksjon, helt fra idé til ferdig produkt. Med slike kjerneverdier i bagasjen kan du være sikker på at du får en pålitelig varmekilde du kan stole på i mange år fremover.

Mann som legger ved i vedovnen Jøtul F 602 ECO.