Jøtul F 602 ECO liten vedovn med kokeplate i moderne stue

Jøtul F 602 ECO - en liten vedovn med stor personlighet

Jøtul F 602 er en av våre store klassikere. Med sitt tidløse design fra 1940 og moderne forbrenningsteknologi blir ikke denne vedovnen bare et smykke i interiøret – den blir din lojale følgesvenn som gir deg ekte varme du alltid kan stole på i mange år fremover.

Liten vedovn – stor klassiker

Jøtul F 602 blir omtalt som en av de virkelig store klassikerne våre. Den ble tegnet av arkitektene Blakstad og Munthe Kaas, og ble ornamentert av billedhuggeren Ørnulf Bast, i Oslo i 1940. Blakstad og Munthe Kaas har gjort en utmerket jobb, for siden lanseringen i 1940 har det blitt solgt over 2 millioner eksemplarer av Jøtul F 602.

Vedovn laget i solid støpejern

Jøtul F 602 ECO er laget i solid støpejern. Vedovner i støpejern er ekstremt holdbare, det er enkelt å bytte ut deler, og de beholder fasongen etter mange års bruk. I tillegg kan støpejern resirkuleres. En viktig del av råvarene i vår produksjon er gamle, resirkulerte støpejernsovner som smeltes om. I prinsippet blir returovnene transportert inn i fabrikken i den ene enden, og kommer ut som moderne, rentbrennende utgaver i den andre enden.

Les mer om resirkulert varme fra Jøtul

Moderne forbrenningsteknologi halverer vedforbruket

Med designet fra 1940 og dagens moderne forbrenningsteknologi har vi kombinert de beste funksjonene i begge epoker. Med riktig fyring og tørr ved kan denne rentbrennende vedovnen oppnå hele 81% i virkningsgrad! Som vil si at du får mye mer varme per vedkubbe. Til sammenligning har mange gamle vedovner en virkningsgrad ned mot 50%.

Slik fyrer du riktig med Jøtul F 602 ECO i 4 steg:

  1. Legg to større vedkubber i fyrbunnen.
  2. Legg mindre vedkubber i lag på kryss og tvers oppå hverandre. Husk litt avstand mellom kubbene så luft kommer til.
  3. Topp peisbålet med opptenningsbriketter.
  4. Tenn på fra toppen, og la flammene jobbe seg nedover, slik at gassene forbrennes.
Jøtul F 602 med luftkanaler

Mer miljøvennlig

I vedovnen finnes det en luftkanal som fører luften opp i toppen i brennkammeret. Dette sørger for å brenne de ubrente gassene slik at vedovnen blir mer miljøvennlig. Det er også blitt utviklet et eget luftsystem, som bringer kald luft inn til den varme sonen der den varmes opp, og slippes ut i rommet.

Les mer om Jøtul F 602 ECO

Liten og praktisk vedovn med kokeplate

På toppen av F 602 finner du en kokeplate som kan brukes til matlaging, eller til å lage deg noe varmt å drikke. Dette er en funksjon som er elsket helt fra gammelt av, til moderne tid.

Terje Agard prosjektingeniør hos Jøtul

På undersiden av kokeplaten til Jøtul F 602 ECO har vi utviklet varmeriller, som hjelper til med å absorbere varmen fra røyken og flammene. Resultatet er en effektiv og forbedret kokeplate.

Terje Agard, Prosjektingeniør hos Jøtul
Vedovn med kokeplate Jøtul F 602

Vis dine kokkekunster med en ekstra kokeplate

Som tilleggsutstyr kan du velge å få en ekstra kokeplate bak, (med mindre du trenger topputtak av monteringsårsaker). Hvis du liker å lage mat over ekte varme fra vedovnen, hvorfor ikke utvide «kjøkkenet» med en kokeplate til? Med to kokeplater er du godt rustet til å lage et lite festmåltid både til frokost, lunsj og middag. Vi håper det smaker!

Se hva andre har kokkelert på sin Jøtul F 602:

Jøtul F 602 er virkelig en favoritt på Instagram, og vi elsker å se hvordan følgerne våre deler bilder av mat de har laget på sin egen Jøtul F 602.

Lage mat på vedovnen Jøtul F 602 Lage kaffe på vedovnen Jøtul F 602 Lage pannekaker på vedovnen Jøtul F 602

Repost fra Jøtul Instagram: @le_anvil, @anne.esmee og @theintrepidexplorers

Et designikon for fremtiden

Jøtuls bestselgere oppdateres for å henge med i tiden, og Jøtul F 602 er et ikon som har livets rett i årene som kommer. Vi har også gjort det enklere å bytte ut den gamle F 602, med den nye F 602 ECO. Så hvis du ønsker å gjøre et bytte til en mer miljøvennlig versjon av den populære F 602, kan våre forhandlere hjelpe deg med dette.

Finn din forhandler