Hygge

Skap høst-hygge hjemme

Høst og kjøligere dager er vår favoritt-tid når det kommer til kos og hygge. Mørkere kvelder med regn på ruta tar oss inn i sofakroken med fyr i peisen, tente lys og store deilige pledd.

Her serverer vi oppskriften på hvordan du skaper den perfekte rammen til en varm, lun og trivelig høstkveld.

Slik skaper du høsthygge hjemme

1. Finn din kosekrok

Velg deg en koselig plass hjemme, der du kan slappe av og nyte en liten pustepause.

Hygge sofa

 

2. Tenn levende lys

Vi nordmenn elsker tente lys i høst- og vintersesongen, og på bordet når vi har gjester. Men det er ingen grunn til å forbeholde stearinlysene til festlige anledninger. Det myke lyset fra levende flammer påvirker sansene våre og setter stemningen på et lite øyeblikk og hjelper oss å slappe av og stresse ned. 

Hygge lys

 

3. Les en god bok

Finn en god bok eller et magasin du har lyst til å lese.

Trenger du lesetips kan vi anbefale boken bak TV-suksessen "Alle andre" av Sally Rooney, eller Zeshan Shakars "Gul bok" som har trillet seksere på terningen i hele høst. Et hot tips fra oss ved-elskere er Lars Myttings bok om varme og vedfyringens sjel, "Hel ved".

Hygge bok

 

4. Smakfull snacks

Det er de små tingene som bringer hygge i hverdagen. Fyll en skål med noe ekstra godt og unn deg noen biter deilig sjokolade eller et lite ostefat.

Hygge snacks

 

5. Ull, ull, ull

Høysesongen for ekstra varmebehov for er over oss - og ingenting sier vel høst mer enn deilige pledd, ullsokker og varme tøfler. Vi bytter ut de lette tekstilene fra sommeren med tung velour, ull og skinnfeller som varmer både visuelt og rent praktisk. 

Hygge pledd

 

6. Noe varmt i koppen

Det er mye kos i en kopp med varmt drikke. Lag deg et stort krus te, eller kan vi friste med en kopp kakao med en klype havsalt?

Hygge

 

7. Tenn opp i peisen 

Visste du at roen den levende peisflammen gir deg faktisk har blitt forsket på?
En studie gjort av førsteamanuensis i sosialantropologi, Christopher D. Lynn, ved University of Alabama i USA, viste at synet, den knitrende lyden og lukten av peisbål får blodtrykket vårt til å senkes. Den forteller også at den avslappende effekten påvirker nervesystemet og at du sover bedre.

Flammer bål peis

Så nyt dette lille øyeblikketmed god samvittighet; sett deg godt til rette med myke puter i ryggen, duften fra den rykende koppen, la lyset og varmen fra peisen stråle mot deg og pust ut.

Vi ønsker deg en HYGGElig høst!

 

Ønsker du flere hygge-tips? 

Vi har fått tips fra en ekte hygge-ekspert, som vet hva han snakker om.

Les mer