Jøtul F 163 sort vedovn med påskeliljer på en hytte

Den ultimate påskehyggen fra hyggeekspertene

Endelig påske! Denne gule høytiden er for nordmenn flest proppfull av kos og hygge, og er noe vi ser fremover mot etter de mørke og kalde månedene på starten av året. Enten du har hjemmepåske eller hyttepåske – her har du tipsene som gir deg den ultimate påskehyggen.

Sene påskefrokoster foran peisen

Den deilige følelsen av å stå opp og kjenne lukten av nytraktet kaffe og vedkubber i peisen som nettopp har begynt å ta fyr – det er følelsen og lukten av helg og langtrukne morgener. Det er på morgener som disse hvor du har litt ekstra tid, at du kanskje vil prøve noe nytt og spennende til frokost.

Avokadotoast med egg

Sånn som denne avokadotoasten med posjert egg:

  1. Rist brødskiver i en brødrister
  2. Kok opp en kjele med minst 2 dl med vann, skru så ned varmen til vannet så vidt småkoker. 
  3. Overfør så egget til en liten skål. Lag en virvelstrøm i vannet med en visp, før du forsiktig senker egget midt ned i virvelen. La egget posjere i 3-4 minutter, før du tar det ut med en hullsleiv.
  4. Del avokadoen og fjern steinen. Skrap ut avokadokjøttet, mos det rett på brødskivene og press over litt saft av lime.
  5. Dander hver brødskive med et egg. Del det forsiktig og dryss over salt, pepper, chiliflakes og karse. Nyt!
En person går på ski i skogen

Gjør dagens gåtur til en oppdagelsesreise 

Et typisk gjøremål i påsken for mange nordmenn er å gå på tur. Å komme seg utenfor døren kan være godt for både kropp og sinn, det kan være med på å senke blodtrykket, forbedre immunforsvaret, øke selvtilliten og gjør deg gladere til sinns. Enten du tar deg en skitur på hytta, en gåtur i skogen, eller en sykkeltur i byen kan dette være en god sjanse til å ta en helt ny rute enn den du vanligvis tar, og samtidig oppdage skjulte skatter i nærområdet ditt eller på hytta. Ta med deg Kvikklunsj i lomma, kakao og en turkompis og nyt en deilig gåtur i nye omgivelser.

Å komme seg utenfor døren kan være godt for både kropp og sinn.

Jente sitterå varmer seg i snøen foran utepeisen Jøtul Terrazza

Grill pølser på utepeisen

Ta med deg peiskosen utendørs og fyr opp i utepeisen. Det finnes ikke noe bedre enn å nyte varmen fra sola foran åpne flammer, og med en utepeis kan du i tillegg bli sittende ute til langt på kveld foran varmen. Ta med deg pølser, pinnebrød og marshmallows og kos deg foran de åpne flammene med familie og venner i påsken!

Se alle våre utepeiser

Peiskos med fyr i peisen

Peiskos er en selvfølge i påsken, enten den tilbringes på hytta eller hjemme. I Norge finnes det nesten 1,2 millioner boliger som brenner ved i peis eller vedovn – og i påsken blir mange av disse hyppig brukt.

Jøtul F 520 HT sort vedovn i en grå hytte

Peisen er med på å sette stemningen, en beroligende og hyggelig atmosfære som står i stil til påskens gjøremål. Det være seg spillkvelder, lese bøker, se på favorittfilmen eller påskekrim, matlaging og hyggelige samtaler i sofakroken. Når du først setter fyr i peisen setter du en slags presedens om at «det er her vi skal tilbringe resten av kvelden i ro og mak».

Slik fyrer du i peisen