Julehygge foran Jøtul peis

Stressfri desember foran peisen

Ikke la julestemningen gå tapt i høye forventninger og alt som bør gjøres. Husk å sette av tid til deg selv, og la julestemning og peiskos senke de høye skuldrene.

Julestemning for deg og dine

Hva er det som får deg i julestemning? Er det duften av julebakst, lyden av velkjent julemusikk, kakao og pepperkaker foran peisen, eller å dumpe ned i sofaen og se favorittjulefilmen en gang til? Hva som får en i julestemning er så individuelt, men følelsen av glede og forventning er nok felles for de fleste – bare ikke forventningene overgår det en selv klarer å rekke over.

Stress - julekosens verste fiende

Det er ingenting som dreper god stemning mer enn stress, og følelsen av å ikke strekke til. Stress og desember har dessverre blitt to ord som godt beskriver den velkjente julestria. Med gaver som skal kjøpes, kaker som skal bakes, planlegging av sosiale sammenkomster, rengjøring til jul og så videre.

Stress kan være med på å ødelegge en av de koseligste høytidene vi har, så hva kan vi gjøre for å ta tilbake roen og magien i julen?

Gjør mer av det som får deg til å slappe av

Hva er det som får deg til å slappe av? Sett av tid til nettopp dette, og gjør mer av de tingene som gir deg juleglede. Se på favorittserien din, les en god bok og drikk julegløgg foran peisen, gå en tur, eller hør på musikken du elsker. Du trenger ikke å presse alt inn på én måned - om du ikke rekker alt så er det ikke så farlig. Føler du at du må rengjøre hele huset til jul? Ta storvasken av huset i november eller på nyåret i stedet. Har du avtaler hvor du skal møte alle du kjenner i desember? Flytt heller noen avtaler til januar og februar isteden, når dagene er mørke og lange og det er lenge til neste høytid. Finn ut hva som betyr mest for deg og prioriter deretter, slik at du får kjenne på alt det gode adventstiden bærer med seg.

Ekte varme fra peisen – godt for kropp og sinn

For vår del skal vi definitivt sette av mer tid til å slappe av foran peisen med en god bok. For visste du at peisen gjør deg mer avslappet? Ja det er faktisk bevist! Gjør peisovnen til et lyspunkt i den ellers så mørke og kalde årstiden. Den lune varmen, og den knitrende lyden fra peisovnen gir faktisk positiv effekt på blodtrykket, skal vi tro Christopher D. Lynn, professor ved University of Alabama.

Så vår oppfordring er klar – slapp av foran peisen i julen med god samvittighet, og gjør mer av de tingene som får deg til å koble av, og være til stede i den koseligste måneden i året.

Vi ønsker dere alle en hyggelig desember, og en hyggelig jul!

Fyre opp i peisen i julen?

Vi viser deg hvordan du enkelt kan fyre opp i peisen i 4 steg.

Les mer