Katt

Hygge-eksperten

En som virkelig liker å kose seg - det er denne karen. Bare det å finne seg et mykt og varmt sted å sove, og slappe helt av - det er en kunst katten har mestret i hundrevis av år.

Tips fra en ekte hygge-ekspert

Er du en av mange som lever i en hektisk hverdag bestående av en lang liste med ting som skulle vært gjort? Da kan det være lurt å følge tipsene fra en virkelig ekspert som vet hva han snakker om. Huskatten Balder kan kunsten å ta det meste helt med ro, og han vet akkurat hvor de beste stedene i huset er for å gjøre nettopp dette.

  • Myk og god plass: Som katt er soving og avslapping en stor del av livet, hele 14-18 timer i døgnet brukes til å sove eller å slappe av. Derfor blir selve plassen man skal ligge på, nøye plukket ut. Underlaget bør være mykt og godt - gjerne den beste stolen i huset, eller midt i sofaen. En katt som er ekstra heldig får kanskje plass på fanget til matmor, og får ekstra kos eller blir klødd bak øret.
  • Fred og ro: Finner du en plass i totalt fred og ro er dette ganske behagelig, men den betryggende lyden av at noen er hjemme kan også være avslappende å ha i bakgrunnen.
  • Pledd og puter: Et godt pledd (som ikke stikker), og gode puter kommer alltid godt med for ekstra komfort.
  • Ekte varme fra peisen: Når det begynner å bli kaldt ute er det å finne en lun og varm plass alfa og omega. Varmekablene på gulvet kan være gode, men de kan ikke måle seg med kos på fanget til matmor foran den knitrende peisen. 

katt

"Varmekablene på gulvet kan være gode, men de kan ikke måle seg med kos på fanget til matmor foran den knitrende peisen." 

 

Balder, Hygge-ekspert

Kos med katten og senk blodtrykket

Katter som maler, er både beroligende og koselig å se på. Nå viser det seg at katter som maler kan ha positive effekter på helsen vår. Når katten maler senkes nemlig stresset, noe som igjen fører til at blodtrykket vårt senkes.

En studie fra University of Minnesota viser at katteiere har hele 40% mindre risiko for hjertesykdommer, og har mindre sannsynlighet for å få hjerteinnfarkt. Forskere tror at dette også er på grunn av at stressnivåene blir senket såpass mye av den beroligende male-lyden.

 

Ro ned med en kopp varm kakao

Senk stressnivået og lag deg en kopp rykende varm kakao.

 

Se oppskrift