Et par som er ute å gå tur i skogen med hunden

Gå vinteren i møte med ute"hygge"

Visste du at å gå tur ikke bare er godt for kroppen? Det er også godt for din mentale helse. Gå deg gjennom mørketiden med frisk kropp og et friskt sinn, slik at du kan nyte hjemmekosen med god samvittighet.

Velkommen ut

Vi er inne ca. 85%-90% av vår levetid, noen noe mer og andre noe mindre. Å gå tur i naturen og være utendørs kan ha fantastiske virkninger på kropp og sinn. Det kan være med på å senke blodtrykket, forbedre immunforsvaret, øke selvtilliten og gjør deg gladere til sinns. Så hvorfor ikke bruke vinteren på å tilegne deg en ny vane som kan være et lyspunkt i en ellers så grå vinterhverdag?

Å gå tur i naturen og være utendørs kan ha fantastiske virkninger på kropp og sinn.

Gjør gåturen hyggelig

For å gjøre gåturen ekstra fristende å begi seg ut på kan du ha med deg noe godt å varme deg på, som denne deilige kakaoen med havsalt, eller kanskje en rykende varm suppe? Ta med deg noe godt i ryggsekken, og opplev nærområdet ditt på ny med familien, en turkamerat eller kanskje alene? (Slik at du får stillheten og naturen for deg selv).

Kom hjem i varmen

Etter en god gåtur i kulden, finnes det vel ikke noe bedre enn å komme hjem og kjenne den gode varmen fra peisen på røde kinn og kalde hender, gjør det vel?

Les mer om hygge og friluftsliv