I kamp mot kulda i 170 år

Det hele startet i 1853... Norsk natur, kultur og håndverk er viktige deler av vårt DNA. Vår lidenskap for varme kombinert med håndverk forankret i 170 år med støpejernstradisjoner for hverdagsverktøy, har vært viktige ingredienser for å definere Jøtuls ånd.

Jøtul 170 år logo

Jøtul er en av verdens eldste produsenter av vedovner, peisinnsatser og peiser. Vår lidenskap for oppvarming og vår lange erfaring med å mestre det skandinaviske klima, har lært oss at varme er mer enn det som kan måles av et termometer.Jøtul F 602 ECO – en liten vedovn med stor personlighet

Med riktig fyring og tørr ved kan denne rentbrennende vedovnen oppnå hele 81% i virkningsgrad! Som vil si at du får mye mer varme per vedkubbe. Til sammenligning har mange gamle vedovner en virkningsgrad ned mot 50%.

Jøtul F 200-serien - moderne klassikere

Jøtul F 200 og F 205 er våre nyeste vedovner i serien Jøtul F 200. Stilmessig én klassisk og én moderne variant som begge er tilpasset dagens vedfyringsteknologi. De er laget i støpejern, er rentbrennende og har mulighet for friskluftstilkobling.

Vedovnen Jøtul F 200 foran blå vegg og brun sofa

Kjøpe vedovn?

Jøtul forhandler symbol

Våre kvalifiserte forhandlere hjelper deg med å finne peisen eller vedovnen som passer ditt behov.

Er ved billigere enn strøm?

Vedkalkulator symbol

Vår vedkalkulator hjelper deg med å sammenligne prisen på strøm og vedfyring.

Hvilken vedovn ønsker du?

Jøtul produkt symbol

Se gjennom vårt store utvalg av vedovner og peiser og finn din favoritt!


Arbeidere i Jøtul fabrikken i gamle dager

Norsk håndverk siden 1853

Jøtul er en av verdens eldste produsenter av vedovner, peisinnsatser og peiser. Med bakgrunn i stolt norsk tradisjon, har vi kombinert solid håndverk med kunsten å bekjempe kulde i mer enn 170 år.

Kristin S. Frithjofsen JøtulEt jubileum setter i gang refleksjoner, ser tilbake på tidligere år og hvor vi er i dag – 2023 blir også et viktig år i Jøtuls historie. Mange spennende prosjekter ligger foran oss. Vi har fortiden, våre tradisjoner og merkeverdier som veileder oss. Samtidig utvikler vi produkter og konsepter for fremtiden.

Kristin S. Frithjofsen, Brand and Marketing Manager hos Jøtul
Moderne hytte med Nordlys.

Varmelagrende vedovn i lekker arkitekttegnet hytte

Se hvordan vedovnen Jøtul F 520 HT virkelig kommer til sin rett i denne lekre arkitekttegnede hytta i Nord-Norge. Med varmelagrende stein får virkelig ekteparet fra Harstad utnyttet varmen til det fulle - selv med høyt tak og åpen løsning.

Støperiet på Jøtul

Resirkulert varme fra Jøtul

Gjenbruk, resirkulering, sirkulærøkonomi, klimapåvirkning og bærekraft. Dette er kjerneverdier som ligger dypt forankret i vår filosofi, og som setter premissene for hvordan selskapet driftes i dag, og hvordan det rigger seg for framtiden.


Varme øyeblikk fra våre kunder

Vi elsker å se dere dele hyggelige stunder foran deres Jøtul vedovn, og nyte miljøvennlig og ekte varme. Følg oss på vår Instagram @JotulStoves og del ditt bilde med #jotul, så deler vi kanskje et bilde fra deg også 🔥


Ønsker du en ny vedovn?

Våre kvalifiserte forhandlere hjelper deg med å finne peisen eller vedovnen som passer ditt behov.

Flamme symbol