Høye strømpriser

Bekjemp høye strømregninger med vedfyring

Ekspertene har sett inn i krystallkulen, og dommen er klar – de spår ekstremt høye strømpriser i vinter. Allerede nå får vi en forsmak på hva vi har i møte.

Høye strømpriser nå - og mot vinteren

Strømprisene stiger og stiger, og ekspertene frykter for vinteren. E24 forteller at slik situasjonen er nå, må en vanlig husholdning punge ut tre ganger så mye som normalt når strømregningen kommer.

Kilde: E24 - Nå er strømprisen på nytt høydenivå

Tilbake står vedfyringen, som en rimeligere og miljøvennlig energikilde.
 

Strømpriser i Norge

Derfor er strømprisene så høye nå

Grunnen til at strømmen er så dyr nå, er en kombinasjon av tørt vær og høye priser i Europa. Lite nedbør gjør at vi får mindre vann i magasinene, samtidig som det eksporteres mye kraft ut til Europa.

 

Meteorologene værvarsel

Rimeligst med vedfyring - 110 øre kWh

Selv om prisen på ved har gått oppover de siste årene, er den likevel den klart rimeligste varmekilden. Med utgangspunkt i ved kjøpt i større mengder – 1000-literssekker eller paller, er prisen noe over en krone per kWh. I tillegg er det også mange skogseiere, ikke minst offentlige, som tynner i skog og mark, og som tillater ”selvplukk” av trær og kapp. Da har du billig og kortreist energi, som også er miljøvennlig. Egeninnsats kan dermed bidra til å spare inn på disse kostnadene.

Våre tips til deg som vil kutte strømkostnadene

De høye strømprisene kan gjøre et stort innhugg i økonomien til mange nordmenn. Her har vi samlet sammen noen tips til hva du kan gjøre for å spare strøm:

  • Selvplukk av trær og kapp som ved 🌲
  • Skru av/ned varmen i rom du ikke oppholder deg i 🏠
  • Fyr med tørr ved, og bytt til en mer effektiv rentbrennende vedovn. Ved et bytte til en rentbrennende ovn kan du ha spart inn investeringen i løpet av to til tre år 🔥
  • Følge med på tilbud på ved 💲
  • På lang sikt kan det være lurt å ta en sjekk av huset, for å sjekke om det er godt nok isolert, og om vinduene er gamle og trekkfulle🌬
  • Fyr i peisen om morgenen og på kvelden – da er strømmen ofte dyrest, og den lune varmen fra vedovnen varer til langt utover dagen 🔥
  • Velg rett strømleverandør
  • Bytt til strømsparende elektronikk i hjemmet 💡

Kjøp peisovn før strømmen blir for dyr!

Ønsker du å redusere oppvarmingskostnadene, kan en kombinasjon av en rentbrennende peisovn, sammen med varme fra elektriske produkter være en god investering. På de kaldeste dagene, kan for eksempel en varmepumpe bruke like mye strøm som den leverer i varme. Ettersom en varmepumpe henter luft utenfra, og bruker energien i lufta på å skape varme, vil den derfor ikke klare å varme like godt på de kaldeste dagene. Å ha en vedovn som varmekilde til å ta kuldetoppene vil derfor være å anbefale. Spesielt i tiden fremover, hvor det er spådd så høye strømpriser.

I tillegg tør vi å påstå at det er mye hyggeligere å kose seg foran en peisovn på mørke og kalde dager, enn en varmepumpe, er du ikke enig?

Se alle våre rentbrennende vedovner