Strømledninger i vinterlandskap

Vedfyring avlaster strømbruket

Og samtidig gir det koselig og økonomisk oppvarming. Vedfyring tilbyr en rekke fordeler, inkludert avlastning av toppene på strømbruket og en autentisk og varm atmosfære. Vedfyring fungerer som en pålitelig og økonomisk oppvarmingsløsning, og er også et godt alternativ om strømmen går eller er dyr.

I dagens verden, der energi og miljøbevissthet er viktige temaer, er det viktigere enn noensinne å tenke på hvordan vi varmer opp hjemmene våre. Vedfyring har vist seg å være en pålitelig og økonomisk oppvarmingsmetode i mange generasjoner. Ved å bruke vedovner og peiser fra Jøtul, kan du nyte en koselig atmosfære samtidig som du bidrar til at vedfyringstradisjonene bæres videre til de som kommer etter oss.

Vedfyring avlaster strømnettet og spesielt på kalde dager

Vedfyring avlaster strømbruket, spesielt i vintermånedene når etterspørselen er høyest. Dette bidrar til å jevne ut belastningen på strømnettet og reduserer sjansene for strømbrudd og overbelastning. Vedovner og peiser er uavhengige av strømtilførselen og gir dermed en pålitelig varmekilde, selv om strømmen skulle bli borte.

Forskning på vedfyring

Resultater fra SINTEF (er et av Europas største forskningsinstitutt, med flerfaglig spisskompetanse innenfor teknologi, naturvitenskap og samfunnsvitenskap) viser at utslipp fra vedfyring er betraktelig redusert de siste tiårene, takket være kontinuerlig forskning og utvikling på området. Jøtul har sammen med SINTEF og andre aktører i bransjen jobbet i et prosjekt kalt Sustainable Wood Stoves. Det overordnede målet i prosjektet er utvikling av bærekraftige vedovner gjennom ovnen, bygningsintegrasjon og verdikjedeoptimalisering.

Smart og økonomisk oppvarming

Vedfyring er en smart og økonomisk løsning, og for de som hogger ved i egen skog eller kan få tak i billig ved er det en god løsning for lommeboka også. Vedovner og peiser gir en behagelig varme samtidig som de avlaster strømnettet, noe som er spesielt viktig i perioder med høyt energiforbruk.

Jøtul AS er stolte over å tilby et bredt utvalg av vedovner og peiser som er designet med tanke på både funksjonalitet og estetikk. Vi har et sterkt engasjement for bærekraft og innovative løsninger som kan bidra til å redusere strømforbruket og utslippene. Kontakt din lokale forhandler for mer informasjon.