Jøtul F 602 ECO

Jøtul F 602 - verdens mest solgte vedovn er 80 år!

Jøtul F 602 er en av våre store klassikere. Den ble laget i 1940 og fyller derfor 80 år i år - 2020. Vedovnen produseres fremdeles, og er fortsatt populær i det moderne 2020. Vi tar et dypdykk i historien og ser hvor det hele startet.

Liten ovn - stor klassiker

En av våre mest populære vedovner fyller 80 år, og det må feires med et dypdykk i historien. Jøtul F 602 blir omtalt som en av de virkelig store klassikerne våre. Den ble tegnet av arkitektene Blakstad og Munthe Kaas, og ble ornamentert av billedhuggeren Ørnulf Bast, i Oslo i 1940.

Solgt over 2 millioner eksemplarer

Blakstad og Munthe Kaas har gjort en utmerket jobb, for siden lanseringen i 1940 har det blitt solgt over 2 millioner eksemplarer av Jøtul F 602. I 1940 var modellen konstruert etter et nytt prinsipp med frontforbrenning, som gjorde at brenselet ble utnyttet mye bedre – en stor fordel da 2. verdenskrig sto for døren og mangelen på brensel ble stor.

Jøtul F 602 ECO oppdatert med en ny type forbrenningsteknologi

Designet til Jøtul F 602 ECO fra 1940 og dagens moderne forbrenningsteknologi kombinerer de beste funksjonene i begge epoker.

Terje Agard

"Det har vært veldig spennende å være en del av denne prosessen. Alle har et forhold til 602, og det å dykke i historien og finne ut hvordan den opprinnelige modellen var, har vært veldig spennende."

Terje Agard, prosjektingeniør hos Jøtul

Enkel å bruke

Ovnen er enkel å bruke – den har én ventil som styrer lufttilførselen. Ved opptenning dras luftventilen ut slik at du får i gang fyringsprosessen. Når du har fått god fyr i ovnen skyver du luftventilen inn igjen. Da kommer det spyluft fra baksiden av vedovnen inn i kammeret, som holder hovedforbrenningen i gang.

Mer miljøvennlig

I tillegg finnes det en annen luftkanal som fører luften opp i toppen i brennkammeret. Dette sørger for å brenne de ubrente gassene slik at ovnen blir mer miljøvennlig. Det er også blitt utviklet et eget luftsystem, som bringer kald luft inn til den varme sonen der den varmes opp, og slippes ut i rommet.

Jøtul F 602 ECO lufttilførsel

Tidløst design fra 1940

Da prosjektet med å fornye forbrenningsteknologien til den folkeskjære klassikeren startet, var det viktig å ta vare på det gode designet, og samtidig gjøre den mer miljøvennlig. Løven på siden og logoen «602» i front er originalt fra 1940.

Jøtul F 602 ECO detaljer logo

 

Håndtaket er laget i tre, og gjenspeiler den klassiske linjen til Jøtul. Askeleppen har fått en forsenkning som hindrer aske i å havne på gulvet.

Jøtul F 602 kokeplate håndtak

Vis dine kokkekunster med Jøtul F 602 ECO

Visste du at du kan lage mat på F 602? På toppen av vedovnen finner du en kokeplate som kan brukes til matlaging, eller til å lage deg en god kopp kaffe. Dette er en funksjon som er elsket helt fra gammelt av, til moderne tid. På den relanserte F 602 ECO er den originale kokeplaten forbedret, og som tilleggsutstyr kan du få en ekstra kokeplate bak.

Jøtul F 602 mat

Et designikon for fremtiden

Jøtuls bestselgere oppdateres for å henge med i tiden, og Jøtul F 602 er et ikon som har livets rett i årene som kommer. Vi har også gjort det enklere å bytte ut den gamle F 602, med den nye F 602 ECO. Så hvis du ønsker å gjøre et bytte til en mer miljøvennlig versjon av den populære F 602, kan våre forhandlere hjelpe deg med dette.

Finn forhandler